Kırsal Turizmde Yöresel Ürünlerin Değerlendirilmesi

12 Haziran Cuma 2020 tarihinde saat 15:00’da BEBKA Eskişehir Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Sayın Güliz Ünal’ın moderatörlüğünde Master Şef Deniz Orhun ve Anadolu Üniversitesi Turizm Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Semra Günay Aktaş’ın değerli katılımlarıyla salgın döneminde Kırsal Turizmde Yöresel Ürünlerin Değerlendirilmesi webinarımıza davetlisiniz.

Kayıt Linki: https://us02web.zoom.us/webinar/register/WN_cJITscP5S8KfaYpEXZZp

Master Şef & Ziraat Mühendisi & Bilim Uzm. @Klemantin Firmasının sahibi, Türk Mutfak Kültürü Araştırma ve Uygulama Merkezi, Başkent Univ. (TÜMAR) Danışma Kurulu Üyesi

1974 Ankara doğumlu. 1996’da Ankara Üniversitesi Ziraat Mühendisliği Bölümünü bitirmesinin ardından London College ve Hacettepe Üniversitesi’nde, Yönetim alanında MBA tamamlayarak yüksek lisansını aldı. İsveç Fırını, Chicago Union League’de ve Four Seasons Chicago’da çalışmasının ardından 2008 yılında, şu an sahibi olduğu Klemantin’i kurdu. Şikago Uluslararası Mutfak Festivalinde “Yılın En İyi Şefi” olarak onurlandırıldı. Başkan Bill Clinton, Başkan Barack Obama ve Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı’na konuk şef olarak hizmet etti. 2013’den beri; TV programlarında ve haberlerinde yer aldı ve 1300’den fazla TV programı yaptı, bunlardan sunuculuğu yanında 1000 programın yapımcılığını da üstlendi.Üç yıl boyunca Türkiye’nin en büyük uygulama mutfağı Thermopolium Gastronomi Akademisi’ne danışmanlık yapmıştır. . 2008 yılında “Master Chef” ünvanı alan Türk Kadın şef’dir. 2018 sonunda GETAT (Geleneksel Tamamlayıcı Tıp Uzmanı Hekimler Derneği) Onursal Üyesi olarak onurlandırılmıştır.
Öğretim Üyesi @Anadolu Üniversitesi Turizm Fakültesi

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih, Coğrafya Fakültesi Coğrafya Bölümünden mezun oldu. Yüksek lisans eğitimi sırasında MEB’de öğretmenlik yaptı. Doktora eğitimi sırasında ise MEB’in arge birimi olan EARGED’de Araştırma Şubesinde çalıştı. Daha sonra Ondokuz Mayıs Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi’nde öğretim üyesi olarak görev yaptı. Anadolu Üniversitesi Yer ve Uzay Bilimleri Araştırma Enstitüsü’nde göreve başlamasıyla birlikte Eskişehir’e geldi. Halen 4 yıl dekanlık görevini yürüttüğü Anadolu Üniversitesi Turizm Fakültesi’nde öğretim üyesidir. Coğrafi bilgi sistemlerini kullanarak araştırmalar yapmaktadır. Araştırma konuları arasında turizm coğrafyası, sürdürülebilir turizm, turizm planlaması, gıda coğrafyası, sağlık ve coğrafi bilgi sistemleri, geolinguistik yer almaktadır.