Akkuyu Nükleer Güç Santrali Tedarikçi Bilgilendirme Webinarı

2010 yılında Ülkemiz ve Rusya Federasyonu arasında imzalanan hükümetler arası anlaşma kapsamında başlatılan toplam dört reaktör ünitesinden oluşacak Akkuyu Nükleer Güç Santrali’nin (NGS) kurulmasına yönelik çalışmalar ve inşalar (her biri 1200 MW olan 4 reaktör) devam etmektedir. 2026 sonuna kadar tüm ünitelerin inşaatının tamamlanması planlanıyor.

Akkuyu NGS’nin kurulumuna yönelik ihaleler, santralin sahibi ve işletmecisi Akkuyu Nükleer A.Ş. ile santralin ana yüklenicisi olan Türk ve Rus şirketleri ortaklığında kurulan Titan 2 IC İçtaş İnşaat A.Ş. tarafından Rus nükleer enerji devlet şirketi Rosatom ihale kurallarına göre düzenlenmektedir.

Türk ve Rus şirketleri ortaklığında yürütülen projede yerli katkının arttırılması açısından potansiyel Türk tedarikçilerin Akkuyu NGS Projesi ve ihale kuralları ile ilgili bilgilendirilmesi ve ana yüklenici ile bir araya getirilmesi büyük önem taşımaktadır.

Bu kapsamda, T.C. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı koordinasyonunda 7 Aralık 2020 tarihinde Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) ve Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA) iş birliğinde “Tedarikçi Bilgilendirme Webinarı” düzenlenecektir. Webinarda, Akkuyu Nükleer A.Ş., Titan 2 IC İçtaş İnşaat A.Ş. ile Türk Standartları Enstitüsü tarafından söz konusu projeye katkı sağlayabilecek alanlarda faaliyet gösteren firmalar bilgilendirilecektir.

Bilgilendirme webinarının programına ve öncelikli ürünler listesine aşağıdaki bağlantılardan ulaşabilirsiniz. Söz konusu programın kontenjanı 100 kişi ile sınırlı olup, kayıt yaptıran ilk 100 firmaya webinar katılım bağlantısı ayrıca gönderilecektir.

“Tedarikçi Bilgilendirme Webinarı”na katılım için detaylar:

  • Tarih: 7 Aralık 2020
  • Saat: 14:00 – 16:00
  • Son Kayıt Tarihi: 3 Aralık 2020
  • Kayıt ve Detaylı Bilgi için tıklayınız.