Han
2022 yılı verilerine bakıldığında Han ilçesinde gerçekleşen meyve üretiminde Eskişehir’de gerçekleşen toplam üretim miktarına oranlarına göre Ceviz %2,93 Badem %2,00 ve Erik %1,50 olmak üzere 3 farklı meyve türü ön plana çıkmaktadır.
| 2022 Yılı / Meyve Türleri | Han | Eskişehir | Türkiye | Eskişehir Toplam Üretim Miktarına Oranı (%) | Türkiye Toplam Üretim Miktarına Oranı (%) |
| Elma (Golden) – Ton | 9 | 6.291 | 1.164.501 | 0,14% | – |
| Elma (Starking) – Ton | 7 | 1.566 | 1.858.896 | 0,45% | – |
| Elma (Granny Smith) – Ton | 3 | 2.469 | 216.892 | 0,12% | – |
| Armut – Ton | 2 | 908 | 551.086 | 0,22% | – |
| Ayva – Ton | 4 | 284 | 197.503 | 1,41% | – |
| Kayısı – Ton | 1 | 392 | 803.000 | 0,26% | – |
| Zerdali – Ton | 1 | 319 | 20.832 | 0,31% | – |
| Kiraz – Ton | 10 | 7.004 | 656.041 | 0,14% | – |
| Vişne – Ton | 3 | 648 | 176.770 | 0,46% | – |
| Erik – Ton | 9 | 602 | 348.750 | 1,50% | – |
| Badem – Ton | 16 | 801 | 190.000 | 2,00% | 0,01% |
| Ceviz – Ton | 34 | 1.159 | 335.000 | 2,93% | 0,01% |
| Toplam | 99 | 22.443 | 6.519.271 | 0,44% | – |
| Kaynak: TÜİK, 2023 |
2022 yılı TÜİK verilerine göre Han ilçesinde sebze olarak sadece salçalık domates yetiştirilmiştir
| 2022 Yılı / Sebzeler | Han | Eskişehir Toplam Üretim Miktarı (Ton) | Türkiye Toplam Üretim Miktarı (Ton) | Eskişehir Toplam Üretim Miktarına Oranı (%) | Türkiye Toplam Üretim Miktarına Oranı (%) |
| Domates (Salçalık) – Ton | 4 | 2993 | 5045144 | 0,13% | – |
| Kaynak: TÜİK, 2023 |
Han İlçesi, 2022 yılı tahıl üretiminde Eskişehir’in toplam üretimine önemli katkılarda bulunan çeşitli tarım ürünlerine ev sahipliği yapmaktadır. İlçenin en dikkat çeken ürünlerinden biri olan aspir tohumu, %7,91 oranıyla yer alırken sağlıklı yağlar açısından zengin olup yağ üretiminde ve biyoyakıt endüstrisinde kullanılmaktadır. Fiğ (Macar), %5,23 oranıyla ilçede yaygın olarak yetiştirilir ve yüksek protein içeriğiyle bilinmektedir. Bu ürün, hem hayvan yemi olarak kullanılır hem de gıda endüstrisinde değerlendirilmektedir. Korunga, %26,49’luk oranıyla yeşil gübre olarak kullanılarak tarım alanlarını beslemekte ve toprağı zenginleştirmektedir. En belirgin ürünlerden biri olan lavanta ise %30,00’luk oranıyla öne çıkar ve kozmetik ve parfümeri endüstrisinde geniş bir kullanım alanına sahiptir. Ayrıca, lavanta yağı aromaterapi ve sağlık ürünlerinde tercih edilen bir bileşendir.
| Han İlçesi 2022 Yılı Tahıl Üretimi | Han Üretim Miktarı (Ton) | Eskişehir Toplam Üretim Miktarı (Ton) | Türkiye Toplam Üretim Miktarı (Ton) | Eskişehir Toplam Üretim Miktarına Oranı (%) | Türkiye Toplam Üretim Miktarına Oranı (%) |
| Durum Buğdayı | 12 | 3.053 | 3.750.000 | 0,39% | – |
| Buğday, Durum Buğdayı Hariç | 7.150 | 449.841 | 16.000.000 | 1,59% | 0,04% |
| Arpa (Diğer) | 1.282 | 280.774 | 8.100.000 | 0,46% | 0,02% |
| Çavdar | 6 | 3.960 | 273.000 | 0,15% | – |
| Yulaf | 25 | 33.070 | 365.000 | 0,08% | 0,01% |
| Triticale | 69 | 5.608 | 320.000 | 1,23% | 0,02% |
| Fasulye, Kuru | 1 | 344 | 270.000 | 0,29% | – |
| Nohut, Kuru | 2 | 6.949 | 580.000 | 0,03% | – |
| Ayçiçeği Tohumu (Yağlık) | 6 | 52.543 | 2.350.000 | 0,01% | – |
| Aspir Tohumu | 11 | 139 | 30.000 | 7,91% | 0,04% |
| Fiğ (Macar) (Yeşil Ot) | 1.300 | 24.860 | 995.995 | 5,23% | 0,13% |
| Yonca (Yeşilot) | 800 | 401.425 | 19.064.213 | 0,20% | – |
| Korunga (Yeşilot) | 325 | 1.227 | 1.786.207 | 26,49% | 0,02% |
| Yulaf (Yeşilot) | 264 | 23.979 | 4.649.051 | 1,10% | 0,01% |
| Triticale (Yeşilot) | 80 | 5.436 | 1.072.635 | 1,47% | 0,01% |
| Çayır Otu (Yeşilot) | 120 | 14.590 | 3.683.405 | 0,82% | – |
| Bezelye (Yemlik) | 33 | 7.088 | 475.005 | 0,47% | 0,01% |
| Lavanta | 21 | 70 | 7.722 | 30,00% | 0,27% |
| Toplam | 11.507 | 1.314.956 | 63.774.589 | 0,88% | 0,02% |
| Kaynak: TÜİK, 2023 |
Eskişehir’in genel olarak diğer ilçelerinde olduğu gibi Han ilçesinde de küçükbaş hayvancılığın yaygın olduğu söylenebilir
| İlçe / Hayvan Türü | Han | Eskişehir | Türkiye | Eskişehir Toplam Canlı Hayvan Sayısına Oranı (%) | Türkiye Toplam Canlı Hayvan Sayısına Oranı (%) |
| Sığır | 1.121 | 122.662 | 12.801.043 | 0,91% | 0,01% |
| Buzağı ve Dana | 318 | 32.706 | 4.161.389 | 0,97% | 0,01% |
| Eşek | 72 | 1.348 | 86.455 | 5,34% | 0,08% |
| Koyun | 14.490 | 1.153.901 | 44.687.888 | 1,26% | 0,03% |
| Keçi | 2.262 | 111.032 | 11.577.862 | 2,04% | 0,02% |
| TOPLAM | 18.263 | 1.421.649 | 73.314.637 | 1,28% | 0,02% |
| Kaynak: TÜİK, 2023 |
Kanatlı hayvanların istatistiklerine bakıldığında oransal açıdan Han ilçesinde hindi ön plana çıkmaktadır.
| İlçe / Hayvan Türü | Han | Eskişehir | Türkiye | Eskişehir Toplam Canlı Hayvan Sayısına Oranı (%) | Türkiye Toplam Canlı Hayvan Sayısına Oranı (%) |
| Arıcılık Faaliyeti Yapan Işletme Sayısı | 4 | 394 | 95.386 | 1,02% | – |
| Hindi | 400 | 10.008 | 3.669.726 | 4,00% | 0,01% |
| Kaz | 85 | 11.658 | 1.385.507 | 0,73% | 0,01% |
| Ördek ve Beç Tavuğu | 45 | 3.911 | 432.457 | 1,15% | 0,01% |
| Yumurta Tavuğu Sayısı | 2.850 | 1.416.518 | 109.806.327 | 0,20% | – |
| TOPLAM | 3.384 | 1.442.489 | 115.389.403 | 0,23% | – |
| Kaynak: TÜİK, 2023 |
Ekiliş biçimi ve zamanına göre Han ilçesinde yağlık ayçiçeği tohumu yetiştirilmektedir
| 2022 Yılı / Ekiliş Biçimine Göre Ürünler | Han | Eskişehir | Türkiye | Eskişehir Toplam Üretim Miktarına Oranı (%) | Türkiye Toplam Üretim Miktarına Oranı (%) | |
| Kuru ve Birinci Ekiliş | Ayçiçeği Tohumu (Yağlık) – Ton | 3 | 5.766 | 1.456.921 | 0,05% | – |
| Sulu ve Birinci Ekiliş | Ayçiçeği Tohumu (Yağlık) – Ton | 3 | 46.425 | 802.343 | 0,01% | – |
| Toplam | 6 | 52.191 | 2.259.264 | 0,01% | – | |
| Kaynak: TÜİK, 2023 |